Kålslaw med hel kotlettrad
Ca 4portioner
1dl strimlad grönkål
1dl strimlad vitkål
1dl strimlad rödkål
Ca 2dl grekisk youghurt eller créme fraiche
2-3 msk majonnäs
1-2 msk dijonsenap ( efter smak)
Salt o peppar
Strimla alla kålsorter och lägg i en stor skål, tillsätt majo senap youghurt och rör samman till allt är jämnt fördelat! Smaksätt med mer senap och majo salt och peppar efter egen smak ( jag gillar lite skärpa från senap)
Helstekt kotlett ( jag har svål och ben)
Ca 1 timme i ugnen
800 g hel kotlett
Salt o peppar
50-60 g smör ( smält)
0,5 dl vatten
1 klyftad gul lök
1 morot
Lägg kotlett med svålen nedåti ugnssäker form, klyfta lök och dela morot och placera runt steken. Salta o peppra steken slå på smör över steken. Slå vattnet i formen.
In i ugn 175 grader i ca 40 min, ta ut stek och vänd steken så svålen är uppåt. In i ugnen ca 20 min till, innertemperatur på kött ska vara +73 grader.

Helstekt kotlett med kålslaw och lite extra ugnsgrönsaker